chevroletcamaro.cz

Unleashed Fuel Only

Spotřeba? Žere to i trávu kolem silnice?

Nebyla by to řádná dálková vyjížďka, aby nebyla využita na 100%. Každý, koho potkám a vidí americké auto v takové blízkosti snad poprvé v životě, mi pokládá otázku, co je v tom za objem. Při odpovědi, že pouhých 5 litrů se obvykle dostaví údiv či úšklebek, že “to musí asi pěkně žrát co?”. Zatím jsem odpovídal pouze formou, že to nemám změřené, ale že “to nic strašnýho nebude” nebo “do dvaceti se to vejde”. Minulý víkend se mi ovšem podařilo pomocí poměrně přesné metodiky měření zjistit, kolik si ten orange express opravdu s chutí vezme.

Měření probíhalo na trase do Jizbice pod Blaníkem, kterážto podle googleho čítá přibližně 155km délky:


Zvětšit mapu

Před samotným výletem jsem nabral plnou nádrž a poznamenal si stav tachometru. Další čerpání po víčko nádrže proběhlo při cestě zpět s opětovným zapsáním stavu počítadla. Počítadlo by mělo měřit vcelku přesně, protože tachometr ukazoval stejné údaje jako palubní GPS modul. Následující tabulka obsahuje všechny tyto vstupní údaje a jako výstup nám pěkně vyhodí ono toužebně očekávané a žádané číslo.

Spotřeba Camara tedy činí 16.61 litrů na 100 kilometrů. Nutno ovšem doplnit události, které měly negativní vliv na tento výsledek:

  • popojíždění v koloně v Praze (15-20 minut)
  • popojíždění po rekreačním areálu v Jizbici a štosování na spanilou jízdu
  • 3x nastartováno a protůrováno na přání přihlížejících zvědavců a v rámci hodnocení výfukového orchestru
  • tu a tam malé poblbnutíčko
  • motor není v dobré kondici

Osobně si myslím, že to není nikterak špatné číslo na třistaprdku, i když mohlo by být ještě o chlup menší. To bych ale musel nasadit klobouk a dát pod zadní okno plato s vejci.

AKTUALIZACE: Protože motor nebyl v úplně dobré kondici, měl by po zrepasování baštit trochu méně. Uvidíme...

Přidat komentář

Loading