chevroletcamaro.cz

Unleashed Fuel Only

Jeden zapomenutý okřídlený posezónní dodatek

Letní sezóna (pokud se to celkem nanicovaté studené počasí dá takto označit) nás bohužel navždy pro tento rok opustila a já se v samém víru benzínových vášní zapomněl podělit o jednu drobnou novinku, která se přihodila někdy během července.

Už 2 roky si schovávám ve skříni jednoho kostlivce, který formou připomíná originální zadní spojler pro Camaro (či Firebird). Křídlo sestává ze tří dílů a to na centrální kus a dva postranní. Postranní kousky jsem vlastně koupil jako jedny z prvních věcí na Camaro, vtipně jsem tehdy ještě ladil budoucí vzhled než funkčnost. Později se našlo ještě jedno kompletní zadní křídlo tady v ČR u jednoho chuděry rozprodávaného na díly. Z těchto celkem 5ti dílů se vybraly ty nejzachovalejší a nejméně poškozené a na začátku letošního léta putovaly do lakovny. K nevelkému překvapení místní čtenářské obce se naň plácla ta samá černá barva, která vtiskla vozu jedinečný charakter na přední kapotě.

Rear Spoiler Before Paint Rear Spoiler Painted

Když se vrátily věci z lakovny, bylo bohužel potřeba říznout a vrtnout do nikdy netknuté zadní partie vozu. U první vrtáné dírky jsem měl ještě takový zvláštně špatný pocit, že ničím 30 let zachovalou detroitskou ocel, zvlášť po zjištění, že jsem se při vrtání seknul asi o centimetr. Nicméně s přibývajícími otvory přicházelo smíření s odvedenou prací. Otvory se musely operativně upravovat pilníkem a po ujištění, že lepší už to nebude, jsem na ně aplikoval ochranný nátěr.

Photobucket

Konečná fáze už spočívala jen v nasazení křídla, postupném decentním utažení, očištění všudypřítomných otisků a provedením neumělých fotografických prací.

1979 Camaro Camaro Rear Spoiler Camaro Rear Spoiler

Pravá strana má bohužel trošku problémy s lícováním, ale je to dáno nevyrovnaným posazem víka kufru. Snad se to v budoucnu doladí, třeba až bude potřeba kompletně přelícovat všechny díly karoserie :-)

Přidat komentář

Loading